Näe ja koe

Näe ja koe

Ilomantsi matkailijan opas 2020 sähköisenä - tutustu Ilomantsin ruoka- ja majoituspaikkoihin sekä käyntikohteisiin ja tapahtumiin!

Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi kannattaa tarkistaa ajoissa ovatko mielenkiintosi kohteen tiedot ajantasaiset ottamalla yhteyttä heihin tai tarkistamalla tilanne nettisivuilta tai Parppeinvaaran matkailuneuvonnasta.

KÄGI Karjalaisen kesälehti 2020 sähköisenä - sieltä löytyy juttuja mm. Hermannin Viinitornista ja Viinitilasta, Valamon viskistä, Viitarannan Yrttitilasta, mantereisen EU:n itäisimmästä pisteestä, Parppeinvaaran Runokylästä, Enonkosken luostariyhteisöstä sekä Leppäsen Erkin Popedasta.

Pogostan Sanomien kesänumerosta löytyy kesän menovinkit ja mielenkiintoista luettavaa levikkialueelta Kiihtelysvaara, Tuupovaara ja Ilomantsi. https://digilehti.punamustamedia.fi/titles/pogostansanomat/10712/publications/71

Visit Karelian nettisivuilta www.visitkarelia.fi löydät matkailutietoa Ilomantsista ja Pohjois-Karjalasta.

Hermannin Viinitorni ja Viinitila

Viinitorni on mielenkiintoinen vierailukohde kaikille Ilomantsissa kävijöille. "Tornilta on huikea näköala yli karjalaisten vaarojen aina Venäjälle saakka."

Parppeinvaaran Runokylä

Parppeinvaaran runokylässä Ilomantsissa pääset tutustumaan karjalaiseen kulttuuriin. Runokylässä keskiössä ovat kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus sekä perinneruuat. Parppeinvaaralla saat kosketuksen myös sotahistoriaan ja ilomantsilaiseen luontoon.